DOĞU ANADOLU TURU

Anasayfa
>
>

DOĞU ANADOLU TURU

17.02.2023
DOĞU ANADOLU TURU

DOĞU ANADOLU TURLARI

Doğu Anadolu turları DAİMA TUR güvencesiyle en çok tercih edilen turlar arasında yeralmaktadır. Antalya’dan hem uçaklı, hem de otobüslü olarak daima turun farklı programları mevcut.

    Uçaklı olarak doğunun gizemli şehirleri adı verilen Van,Hakkari,Şırnak,Cizre,Siirt,Tillo,Yüksekova şehirlerini kapsayan program yörenin hem doğasını, hem kültürel özelliklerini, hem de gizemli tarihini içermekte olup gezerken kesinlikle büyüleneceğiniz bir programdır.

   Antalya çıkışlı doğu anadolu turlarının en kapsayıcı olan programı kesinlikle Doğunun hazineleri adı verilen otobüslü doğu anadolu turudur. DAİMA TUR kalitesi ve güvencesiyle doğu anadoluyu gezerken unutulmaz anılar yaşayabileceğiniz muazzam yerler sizleri bekliyor olacak. Doğa, kültür,tarih ve sanatı ve farklı damak lezzetlerini seviyorsanız doğu Anadolu turlarımız tam da size göre olacaktır.

Daima Tur’un sizler için hazırladığı otobüslü doğu anadolu turu programı sekiz günden oluşmaktadır. En kapsayıcı olan bu programda Malatya,Darende, Elazığ, Tunceli, Bingöl,Muş, Tatvan, Nemrut dağı Krater gölü, Ahlat,Van, Akdamar adası, Muradiye, Doğubayazıt, Iğdır, Kars,Erzurum, Erzincan ve Sivas’ı gezme fırsatını bulacaksınız.

                  MALATYA

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Malatya; Orta Asya, Orta Doğu ve Mezopotamya’dan gelen ticari yolların kesiştiği ve doğu-batı ve kuzey-güney doğrultusunda uzanan yolların kavşak noktası olması sebebiyle tarihin her döneminde önemli bir yerleşim merkezi olan bir ilimiz. Doğu Anadolu Bölgesi turlarının gözbebeği olan Malatya, eski çağlardan beri Anadolu ve Orta Doğu’nun kavşak noktası olmuş. Kayısı diyarı olarak da bilinir.

Malatya’da gezeceğimiz noktalar; Eski malatya olarak da bilinen Battalgazi, ulu cami, Arslantepe höyüğü, Darende Tohma kanyonu ve somuncu baba türbesi olacaktır.

 

              ELAZIĞ

 

Anadolu’yu Mezopotamya’ya bağlayan kervan yollarının geçiş güzergâhında olan Elazığ; Müslüman, Rum, Ermeni, Süryani halklarının kardeşçe birlikte yaşadığı ve böylelikle kültürlerini ve medeniyetlerini aktardığı önemli bir yerleşim yeri. Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümünde, deniz seviyesinden 1.067 m yüksekliğindeki Elazığ Ovası’nda yer alıyor. M.Ö 3000’li yıllarda kurulduğu sanılan Harput Tarihî Kenti, UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde bulunuyor. Harput kentinin ovadaki devamı olan şehre Atatürk bolluk ve bereket anlamına gelen El’azık adını vermiş. Daha sonra buraya Elazığ denmiştir. Antalya çıkışlı doğu anadolu turlarının en deneyimli şirketi olan Daima tur’la bölgeye geldiyseniz deneyimli profesyonel rehberleri sizlere Elazığ ve özelliklede Harput’u doya doya gezdirecek ve bilgilendireceklerdir. Harput biraz yukarıda kurulmuş ve Elazığ’ya yukardan bakar, buranın atmosferi çok farklıdır koskaca bir tarih yatmaktadır. Harput kalesi, ulu camisi, arap baba türbesi, eski harput evleri görülmeye değer yerlerdir.

               TUNCELİ

Daima turla antalya çıkışlı doğu anadolu turu programında Tunceli’ye de uğruyoruz ve bir gece de burada konaklıyoruz.

Tunceli, M.Ö. 2200 yıllarında Hurrilerin, M.Ö. 1300 yıllarında Hititlerin, M.Ö. 1200 yıllarında Urartuların, M.Ö. 700 yıllarından itibaren Medlerin, Perslerin ve Makedonyalıların, M.Ö. 17 - M.S. 200 yıllarında Romalılar ve kısa bir süre Partların, 200-639 yıllarında Kapadokyalılar, Selevkoslar, Doğu Roma İmparatorluğu, Bizanslılar ve Sasanilerin, 639-972 yıllarında Arapların ve 972-1071 arası Bizanslıların egemenliği altında yaşamıştır. 1071 Malazgirt Meydan Muharebesinden sonra Anadolu’da Türklerin egemenliğinin hızla yayıldığı dönemde bölge 1087 yılında kesin olarak Türklerin egemenliği altına girmiştir. Yöre 1087 yılından itibaren Selçuklular, Mengücekler ve Akkoyunlular’ın hakimiyeti altında kalmış, 1473 yılında da Osmanlıların egemenliği altına girmiştir.

           Munzur vadisi

Munzur Vadisi Milli Parkı; akarsu kaynakları ve gözeler olmak üzere zengin doğal veriler, endemik bitki türleri ve yöreye özgü hayvan türleri ile zengin bitki örtüsü ve yabanıl hayvan varlığı ile ülkemizin müstesna köşelerinden biridir.

 

              AHLAT

Ahlat Bitlis ilinin Van gölü kenarına kurulmuş ve tarihi öneme sahip olan ilçesidir.

 2019’da uluslararası bir ağ olan Cittaslow yani Sakin Kentler Birliği‘ne üye olmuş. Cittaslow 1999 yılında İtalya’da kurulmuş olan bir belediyeler birliği. Unesco kültür mirası listesine de girmiş olan Ahlat selçuklu mezarları burada mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

          Nemrut Dağı Krater Gölü; Nemrut Dağı Krater Gölü dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü. Yalnız burayı Kommagene krallarına ait heykelleriyle ünlü Nemrut Dağı ile karıştırmayın. Burası yanardağ patlaması sonucu oluşmuş bir çanak. Yüksekliği 3.050 metre olan Nemrut Dağı’nın 4. zamanda patlaması sonucu oluşmuş. Ağız çevresi 46 km’ye ulaşan kaldera; çok sayıda su kaynağı, buhar bacaları, buz mağaraları ve zengin bir bitki örtüsüne sahip. İsmini M.Ö 2100’de yaşayan Babil hükümdarı Nemrut’tan alıyor. Burada gördüğümüz eşsiz Süphan Dağı, Van Gölü manzaraları, toplanan enerjisi yüksek volkanik taşlar ve yöre halkından tekrar gelmemiz için alınan davetler, tartışmasız DAİMA TURLA Doğu Anadolu turuna damgasını vurmaktadır.

             VAN

Van ve çevresi coğrafya bakımından önemli bir konumu olduğu için çok eski dönemlerden beri yerleşim alanı olmuş. Bu bölge birçok uygarlığın izlerini üzerinde barındırmış. Kaleler Kenti olarak anılmasını sağlayan kaleleri, dünyaca ünlü kedisi ve pek çok turizm aktivitesine olanak veren coğrafyası ile burası Doğu Anadolu bölgesinin önemli bir turizm merkezidir. Daima tur’la Van şehrimize geldiğimizde sizleri pek çok gezilmesi gereken yerler bekliyor olacak. Van kalesi, urartu müzesi, kedi evi, akdamar adası ve kilisesi, uratu sanat atölyesi Muradiye şelalesi vs…….. tabi çarşısını da gezmeden de olmaz.

             İshak Paşa Sarayı, Doğubayazıt

İshak Paşa Sarayı, Doğubayazıt ilçesinin 5 km uzağında bulunan bir bey kalesi. 116 odalı külliyede türbe, cami, surlar, iç ve dış avlular, divan ve harem salonları, koğuşlar bulunuyor. Burası Osmanlı’nın Lale Devri eserlerinin en önemlilerinden birisi sayılıyor, dünyanın ilk kaloriferli yapısı olarak biliniyor ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde bulunuyor.

         Ağrı Dağı

5.165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağı, jeolojik konumu ve Büyük Tufan’dan sonra Nuh’un gemisine ev sahipliği yapması ile efsanevi özelliği olan bir dağ. Kutsal kitaplarda da adı geçen Ağrı Dağı’nın farklı dillerde Ararat, Kuh-i Nuh, Gli Dağ, Cebel ül Haris gibi isimleri var.

              KARS

Serhat şehrimiz Kars tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Son dönemlerde özellikle de Doğu ekspresi treninin popüler hale gelmesiyle kente gelen ziyaretçi sayısında da önemli bir artış olmuştur. Yaklaşık olarak kırk yıl Rus işgalinde kaldığı için şehir merkezinde dolaşırken bu dönemden kalan tarihi yapıları sıklıkla görebilirsiniz.

            Ani harabeleri

Kars’a 42 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye – Ermenistan sınırında yer alan Ani Antik Kenti, Erken Demir Çağı’ndan 16. yüzyıla kadar yerleşimin sürekli olduğu, tarih boyunca hem ticaret hem din hem de askeri merkez olarak kullanılan nadir şehirlerden biri. “1001 kilise kenti” olarak da anılan Ani Antik Kenti; Ermeni kültürü, sanatı, mimari ve kentsel tasarım gelişiminin olağanüstü kalıntılarını taşıyor. Orta Çağ’ın şehircilik, mimarlık ve sanat açısından gelişiminin tüm zenginlik ve çeşitliliğinin bir arada görüldüğü kent; Mezopotamya, Orta Asya ve Kafkaslar’dan gelen çok uluslu ve çok dinli toplulukların buluşma yeri olmasının özelliklerini yansıtıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan antik kent için “Ani bir dünyadır ama dünya bir Ani değildir” deniliyor.

            ERZURUM

Doğu anadolu turlarının olmazsa olmaz şehirlerinden Erzurum 12 ay boyunca ziyaretçi alan şehirlerimizdendir. Yaz dönemlerinde Doğu Anadolu turlarıyla, kış döneminde Doğu ekspresi turlarıyla ziyaret ettiğimiz Erzurum’da görülmesi gereken çok sayıda yapı bulunmaktadır.

Milli mücadelemizin sembol yapılarından Kongre binası, şehrin tarihi yapılarından Çifte minareli medrese, üç kümbetler, Erzurum kalesi, Eski gelenek ve görenekleri yaşatan tarihi Erzurum evleri, Yakutiye medresesi ve Erzurum’a gelmişken oltu taşından yapılan takılardan almak isterseniz tarihi Taşhan çarşısı sizleri bekliyor olacak. Tabi mutlaka meşhur cağ kebabından da yemeden şehirden ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz.

 

          ERZİNCAN

Daima tur’la doğu anadolu gezisinin son gece konaklamasınında yapıldığı Erzincan şehri 1939 senesinde yaşadığı büyük depremden sonra yeniden kurulmuştur. Düz bir arazide yeralan şehir tarih boyunca pek çok medeniyeti bünyesinde barındırmıştır. Doğası ve tarihiyle çok sayıda ziyaretci çeken önemli şehirlerden birisidir.

Doğal güzelliğiyle Girlevik şelalesi mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Aynı zamanda çeşit çeşit bakır ürünlerini bulabileceğiniz bakırcılar çarşısı şehrin tam da merkezinde yer alır. Bakır şehrin sembolüdür. Şehre gelmişken Meşhur Erzincan tulum peynirinden almayı unutmayın deriz.

           Doğumuzun tarihi, sokakları, ovaları, gölleri, çarşıları ve doğal güzellikleri ile tanışmak için DAİMA TUR’un Doğu Anadolu turuna katılabilirsiniz. En iyi rota ve geniş kapsamlı programıyla Doğu Anadolu turu sizleri beklemektedir. Tatilinizi unutulmaz kılmak için Antalya çıkışlı Daima tur’un Doğu Anadolu Turlarını uygun fiyat ve ödeme seçenekleriyle tercih edebilirsiniz.

YAZAN: YALÇIN GÜL

Mail listemize kaydolun

İndirimler, kampanyalar ve yeni turlardan öncelikli olarak haberdar olun.